Lukijan toive: tokomestarit esittäytyvät

”Lempi tässä moi! Lomat on lomailtu ja kesän helteet löhöilty. Ja onneksi myös vähän treenattu ja kilpailtukin! Minäkin pääsin Probalans-tiimin matkassa paikalle Mikkelissä heinäkuussa järjesttyihin tokon SM-kilpailuihin. Siellä toinen toistaan tottelevaisemmat koirat ottivat mittaa toisistaan aika hurjassa helteessä järjestetyissä kisoissa. Reilua kuukautta myöhemmin kilpailtiin tokon maailmanmestaruuksista Sveitsissä. Niitä kisoja jouduin seuraamaan kotisohvalta livestreamin välityksellä. Sekä […]

Lue lisää...

Kuulumisia koronakevään jälkeen

”Lempi tässä moi! Kulunut talvi ja kevät oli näin koiran näkökulmasta vähän erilainen. Treenejä ja kisoja oli normaalia vähemmän, ja treenihalleilla oli kavereita yhtä aikaa vain muutama. Ja ihmisillä oli jotain kangaspalasia naamallaan aina kun oltiin sisällä muualla kuin kotona… Nyt kesä on onneksi koittanut ja elämä alkaa taas näyttää samalta kuin vanhaan hyvään aikaan! […]

Lue lisää...

Tokon hallitsevat suomenmestarit

Palataan taas teidän juttutoiveisiin. Tällä kertaa käväisin haastattelemassa tokon eli tottelevaisuuskokeen hallitsevia suomenmestareita eli Veeraa ja labradorinnoutaja Vinkkiä. Jatkakaahan lukemista!

Lue lisää...

Ikääntyvän koiran erityistarpeet

Olitte toivoneet juttua seniorikoirista, joten tässä sitä tulee! Meidän koirien kunnossa pysymiseen taitaa aika paljon osaltaan vaikuttaa kaikki se, mitä kaksijalkaiset meidän eteen tekevät liikunnan ja ruokinnan ja muun suhteen. Pääsin haastattelemaan aiheesta koirahieroja ja kouluttaja Timo Rannikkoa.

Lue lisää...

Agilitykoiran treeniohjelmisto

Monta lukijaa oli kiinnostanut kovaa treenaavien koirien fysiikan pysyminen kunnossa ja erilaiset treeniasiat, ja agilityjuttujakin oli toivottu. Käväisinpä reippaana Mikkelissä haastattelemassa agilityharrastajaa ja valmentajaa Ira Mikkasta. Tässä tekstissä saadaan siis pieni kurkistus kolmen urheilevan shetlanninlammaskoiran elämään.

Lue lisää...