« Takaisin blogin etusivulle

Suomenmestarin haastattelu

”SM-kisaputki alkoi viime viikonloppuna tokon SM-kisoilla Paimiossa. Mekin oltiin siellä! Minä en tietysti kisannut mutta katselin hienoja suorituksia ja yritin ottaa oppia, ja tapasin siinä sivussa taas paljon mukavia uusia tyyppejä. Mun sukulaisilla meni sit kai kisat aika kivasti kun mestaruuden voitti mun Roima-eno, ja Fisu-täti oli kolmas ja Misu-äiti neljäs, ja Isla-tätikin sai palkinnon luokassaan. Mullakin alkaa nyt sitten kuulemma hiljalleen ihan oikeat treenit… Mutta hei, mä ajattelin että teitä kiinnostaa vähän tutustua tuoreeseen mestariin, joten Roiman oma ihminen Mari vastasi mun kysymyksiin, olkaa hyvät!”

”Kerrotko lukijoille vähän Roimasta.”

Roima (FI & S TVA, JK2, TSM-19 Tending Panther) on 5-vuotias bordercollieuros. Roima harrastaa tavoitteellisesti tokoa ja siinä sivussa myös pk-jälkeä. Roima rakastaa kaikkea tekemistä, ja varmasti laajentaisi lajirepertuaariaan mielellään myös muihin lajeihin. Kuitenkin toko on varsin fyysinen laji, ja Roima tykkää tehdä asiat täysillä, joten ainakin tällä hetkellä ohjaaja on rajoittanut Roiman harrastukset näihin kahteen lajiin.

Roima on iloinen ja aina positiivinen harrastuskaveri. Sillä on myös varsin loputon tekemisen into ja eikä se häiriinny helposti erilaisissa kisaympäristöissä. Myös reissukaverina Roima on varsin mutkaton ja helppo. Vapaa-ajallaan Roima pitää erityisesti juoksemisesta ja uimisesta. Roima on hieman tapaturma-altis kaveri, ja erinäiset sattumukset ovat toisinaan aiheuttaneet pieniä (tai isompiakin) haavereita sekä saikkuja. Tämä vuosi olikin ensimmäinen kerta, kun Roima pääsi osallistumaan TOKO SM-kokeeseen.

”Miten valmistauduitte tämmöisiin isoihin kisoihin?”

Roiman treenit kohti SM-kisoja sisälsivät niin isomman porukan kehätreenejä, kisamaisempaa kokonaisuustreeniä kuin yksityiskohtien viilaamista. Treenaamisen ohella Roima pääsi normaalia tiheämpään tahtiin hierottavaksi, jotta kroppa olisi mahdollisimman hyvässä kunnossa viikonlopun koitosta varten. Helteisillä kesäkeleillä ulkoilut on hoidettu enimmäkseen uimisen turvin. Uidessa Roimassa on hieman suorittajan vikaa, se ottaa katseen tiukasti eteenpäin ja lähtee kauhomaan kohti horisonttia.

”Mitäs enomiehen lautaselle sitten päätyy?”

Roiman ruokavalio sisältää noin puolet raakaruokaa ja puolet nappulaa. Varsinkin kesäkisoissa myös nesteytyksen määrää hieman lisätään hyvissä ajoin ennen koetta. Roima on onneksi hyvä juomaan, ja treenien päätteeksi maistuu vesi+palautusjauheet. Roima syö myös säännöllisesti sinkkiä, glukosamiinivalmisteita, öljyjä sekä satunnaisesti B- ja E -vitamiineja.

”Haluaisiko Roima lopuksi lähettää lukijoillemme jotain terveisiä?”

Nauttikaa elämästä täysillä, vaikka välillä eteen tulisi hieman vastoinkäymisiäkin!