« Takaisin blogin etusivulle

Kuulumisia koronakevään jälkeen

”Lempi tässä moi!

Kulunut talvi ja kevät oli näin koiran näkökulmasta vähän erilainen. Treenejä ja kisoja oli normaalia vähemmän, ja treenihalleilla oli kavereita yhtä aikaa vain muutama. Ja ihmisillä oli jotain kangaspalasia naamallaan aina kun oltiin sisällä muualla kuin kotona… Nyt kesä on onneksi koittanut ja elämä alkaa taas näyttää samalta kuin vanhaan hyvään aikaan!

Mitä Probalans-tiimin Ira Mikkanen ja sheltit Carma, Iva ja Nuri ovat tällä välin puuhanneet? Lukekaahan eteenpäin!”

Alkuvuoden ja kesän korona riepotteli kaikkea koiraharrastusta. Niin myös meidän lajissa, agilityssa, kisat olivat tauolla marraskuusta huhtikuuhun asti. Me pidettiin perinteinen pidempi lajitauko joulukuussa. Joulukuun ja tammikuun alun me keskityimme koirien treenaamiseen vesimatolla ja tauon aikana oli myös pieni hetki, jolloin ei treenattu mitään (ei jumppia ja tehtiin vain lyhyet hihnalenkit). Vesimaton kanssa harjoittelu näin mikkeliläisenä pitää tehdä Varkaudessa ja ilta-ajot pimeällä olivat hieman tympeitä.

Kuva: Helen Habte

Me olimme siinä suhteessa onnekkaassa asemassa, että meidän harjoitteluhalli oli vain pari viikkoa kiinni, kun monessa paikassa sulku oli hyvin paljon pidempään. Meidän hallille luotiin pahimmassa koronahässäkässä hyvä varausjärjestelmä, jossa seuralaiset saivat varata hallia omaan käyttöön 30 min – 60 min kerrallaan. Treeniaikaa riitti tosi hyvin useammalle kerralle viikossa ja mahdollisti harjoittelun.

Vaikka korona runteli kisoja, meidän treenimotivaatiota se ei vähentänyt. Minulle jopa kävi ehkä päinvastoin, että se kasvoi entisestään. Kun ei ole kisoja, koen, että on helpompi harjoitella ja keskittyä pienien kokonaisuuksien rakentamiseen. Kisaaminen yleensä kuitenkin vähentää treenimääriä, joten keväällä pystyi satsaamaan kunnolla harjoitteluun. Kolmen koiran kanssa harjoittelu pitää kiireiseinä, etenkin nyt, kun Nuri (17kk) kuvattiin tammikuussa luustoltaan terveeksi ja myös sen kanssa on aloitettu systemaattisempi harjoittelu. Iva pääsi myös Agilityliton Etelä-Suomen TopTeamiin tälle kaudelle ja olemme päässeet yhdelle leirille. Yhteistyömme on säntillisen harjoittelun ansiosta kehittynyt paljon ja näen kehitystä tapahtuneen niin fyysisessä suorituskyvyssä kuin lajitaidoissakin. 🙂

Kuva: Essi Rahikainen

Korona ja jatkuvat uudet aallot toivat tietenkin myös jotain harmaata meidän harrastamisen ylle. Carma täytti huhtikuussa 10 vuotta ja korona perui myös tämän vuoden MM- ja EO- karsinnat sekä MM-kilpailut ja EO-kilpailut, johon meillä oli tähtäin. Tämä tarkoittaa sitä, että Carman vuosia jatkuneet ulkomaan reissut ovat nyt reissattu. Carma on äärettömän hyvässä fyysisessä kunnossa ja harjoittelee sekä kilpailee maltillisesti edelleen. Carma täyttää kuitenkin ensi vuonna 11 vuotta, joten en usko, että lähdemme enää yrittämään sen kanssa kansainvälisiin arvokilpailuihin, jotka kilpaillaan ulkomailla kuumissa olosuhteissa.

Näin opettajana olen tämän viikon ollut lomalla ja olen vähentänyt tänä kesänä myös agilitykoulutuksia. Reissureput on pakattu ja suuntaammekin tulevana sunnuntaina koirien kanssa Inariin ja lähdemme vaeltamaan Suomen pohjoisiin maisemiin.

Mukavaa kesää kaikille!

”Kiitos samoin! Ja kivaa kesää kaikille myös mun ja muun Probalans-väen puolesta. Palataan syksyllä asiaan!”