« Takaisin blogin etusivulle

Lempin joulu

”Moikka kaverit!

Ootteko huomanneet, että viime aikoina on hössötetty ihan kamalasti jostain joulusta? Mä en ehkä oikein varmaksi muista mitä se joulu tarkoittaa, koska olin vielä viime jouluna niin pieni. Kuulemma ainakin ollaan jouluna lomalla, mikä toivottavasti tarkoittaa sitä että pääsen pitkille lenkeille metsään ja treenaamaan monta kertaa! Uskon, että toi ihminen tykkää ihan niistä samoista asioista, joten toivottavasti se järjestää niille aikaa lomakalenteristaan.

Jos olen oikein ymmärtänyt ihmisten joulupuheita, jouluun kuuluu paljon syömistä ja sehän mulle sopii. Toivottavasti ihmiset siis laittavat paljon ruokaa ja meille koirillekin riittää maistiaisia, tai sitten likaisia astioita tiskattavaksi. Erityisesti kaikki lihapitoiset herkut on kovasti mun mieleen. Viime jouluna kuulemma saatiin myös joululahjat joista löytyi herkkuja, ja saatiin itse avata paketit. Toivottavasti oon ollut tarpeeksi kiltti tänä vuonna että joulupukki toisi mulle taas paketin!

Mä ajattelin, että näin joulun alla olisi paikallaan jakaa muutama hyväksi havaittu vinkki, joilla joulun vietto sujuu leppoisasti niin meiltä koirilta kuin meidän ihmisiltäkin. Tätä varten konsultoin mun isosiskoa, joka on viettänyt jo kahdeksan joulua ja on aika viisas. Se sanoi, ettei kannata liikaa syödä herkkuja tai muutenkaan sellaisia juttuja mitä ei normaalisti hirveästi syö, niistä voi tulla huono olo tai mennä maha sekaisin. Itse en kyllä yhtään ymmärrä mitä tää tarkoittaa… Ei mulle ole kyllä koskaan ollut huono olo siksi että olisin syönyt liikaa eikä mennyt maha sekaisin, outoa.

Ihmisten pitäisi myös kuulemma olla tarkkana, että eivät jätä meidän nelijalkaisten ulottuville mitään vastustamattomia kiusauksia, kuten kinkkua, kinkun rasvaa tai foliota, joka on ollut kinkun päällä. Myöskin kynttilät ja koirat valvomatta on kuulemma huono yhdistelmä. Ja meidän koiralauman ainoa uros – joka muuten on ihan tosi tosi vanha ja viettänyt jo 17 joulua – vinkkasi, että se sisälle tuotava puu kuulemma EI ole vessa. Mä en ole ihan varma mitä se sillä tarkoitti, mutta ehkä ne on jotain poikien juttuja mitä me tytöt ei ymmärretä. Joulukukkia ei myöskään kannata syödä, osa niistä on tosi myrkyllisiä!

Uuteen vuoteen mä lähden totta kai hyvillä fiiliksillä niin kuin kaikkeen, koska elämä on aika siistiä! Kuulemma se vuoden vika ilta me taas perinteisesti vietetään sisätiloissa kavereiden kanssa, kuunnellaan musiikkia ja syödään puruluita. Ja päivällä sitä ennen käydään oikein pitkällä lenkillä ja treenaamassa että jaksetaan sit ilta ottaa rennosti. Ulos on silloin turha mennä jos ei ole pakko, koska ihmiset tykkää ampua raketteja, ja ne ei kuulemma erityisesti ole meille koirille tarkoitettuja juttuja.

Uudelta vuodelta odotan paljon treenejä ja kaikkea kivaa tekemistä mun ihmisen ja kaikkien kaverien kanssa! Ja sitä että saisin olla terveenä ja tehdä niitä kaikkia juttuja, joissa saan juosta kovaa ja joista voin saada palkaksi ruokaa tai vaikka mun pallon. Sehän se olis kaikkein parasta. Kuulemma mulla on jotain valmennusjuttujakin alkamassa ja ainakin yhteen niistä liittyy oleellisesti ruoka. Toivon siis terveyttä ja kaikkea hyvää myös mun kaikille lukijoille, toivotaan että alkava vuosi on paras ikinä!”